Jury oceniało dania przygotowane przez uczestników w kilku kategoriach, m.in. dania żuławskie, dania mięsne, dania rybne, dania różne, wypieki czy nalewki.
Wyniki konkursu przedstawiają się następująco:
Dania żuławskie
I miejsce - Kotlety rybne strażnika wałowego – Daniel Kufel
II miejsce - Pasztet z króla z własnej hodowli – Barbara Kozicka
III miejsce - Rolada z kaczki piersi – Grażyna Bizoń
Wyróż. - Kaczka w śliwkach po żuławsku – Anna Koniuszewska
Dania mięsne
I miejsce - Schab pieczony w kapuście z porem – Danuta Mikołajczak
II miejsce - Schab w galarecie w sosie chrzanowym – Mariola Budzich
III miejsce - Królik w śmietanie – Grażyna Bizoń
Wyr. - Zupa z kalarepy z pulpetami – Martyna Płoszaj
Wyr. - Pasztet drobiowy z suszonymi pomidorami – Małgorzata Piotrkowska'
Nalewki
I miejsce - Nalewka z nutą rożano-cytrynową – Franciszek Głowacki
II miejsce - Miód Pitny – Grażyna Ciach
III miejsce - Nalewka z Aronii – Andrzej Niedzwiecki
Wyróż. - Nalewka z kwiatów czarnego bzu – Barbara Kozicka
Dania różne
I miejsce – Barszcz ukraińskie z tradycyjnymi pampuszkami – Anastasiia Mroziuk
II miejsce - Wędzony italiano czyli ser typu włoskiego – Leszek Reszka
III miejsce - Zupa Żniwiarza – Krystyna Kaniewska
Wyróż. - Szare kluski – Agnieszka Gadzińska
Wyróż. - Wytrawny tort ziemniaczany –Anna Butrym
Dania wegetariańskie
I miejsce - Pasztet z cukinii – Barbara Kozicka
II miejsce - Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem w sosie kurkowym – Agnieszka Maluga
III miejsce - Bułeczki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym – Wiesława Brojak
Wyróż. - Pomidory w zalewie ziołowej – Agnieszka Maluga
Wypieki
I miejsce - Sernik ze śmietanką – Aleksandra Mikołajczak
II miejsce - Chleb pomidorowy do łamania – Julian Wróblewski
III miejsce - Żuławskie mokradła – Małgorzata Kaczorowska
Wyróż. - Tarta z gruszką i serem pleśniowym – Małgorzata Piotrowska
Wyróż. - Jabłecznik z bezą – Agnieszka Gadzińska
[ZT]14328[/ZT]
[BANER]0[/BANER]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz